CORONAVIRUS - sådan kan du bruge kirken | Tibirke og Vejby Sogne

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

CORONAVIRUS - sådan kan du bruge kirken

CORONAVIRUS - sådan kan du bruge kirken
Udgivet af Kirsten Mousten, fre d. 13. mar 2020, kl. 12:00
Nyheder

Fra folkekirken.dk

Selvom kirkebygningerne står tomme, står landets præster stadigvæk til rådighed for samtale og sjælesorg. Læs mere om alle de forskellige måder, du kan bruge kirken på under coronaudbruddet.

13.03.2020

Folkekirken holder ikke op med at være kirke under coronaepidemien, selvom kirkebænkene ikke bliver brugt. Foto: Wikimedia Commons

Andreas Lindbjerg Nielsen

Selvom folkekirkens gudstjenester er aflyst i de kommende uger, betyder det ikke at folkekirken lukker ned. I en tid med øget bekymring og isolation står præster landet over klar til samtaler og sjælesorg, ligesom der er mange andre måder, du kan bruge kirken på under coronaudbruddet. Vi giver dig overblikket her.

Grib telefonen!

Den letteste måde at komme i kontakt med den lokale præst er ved at gribe røret og ringe. Der findes ikke en præst i landet, som ikke vil tage sig tid til at snakke eller aftale en tid til en samtale. Det gælder uanset hvad, du måtte have på hjertet. På sogn.dk kan du søge på dit sogn eller finde det ved hjælp af dit postnummer eller din adresse. Dernæst kan du sædvanligvis klikke dig videre til sognets hjemmeside, hvor du finder kontaktoplysninger på din lokale præst.

FIND KONTAKTOPLYSNINGER TIL DIT SOGN HER

Chat anonymt med en præst

I disse dage kan sognepræsterne til tider have travlt med at håndtere panikopkald om status på kommende konfirmationer, dåb, vielser og så videre. Så hvis du ikke kan komme igennem med det samme på telefonen, eller hvis du har det bedst med at tale med en præst anonymt, så kan du benytte chatten Sjælesorg på Nettet. Der sidder ekstra præster klar til at chatte alle dage mellem kl. 10.00-22.00.

GÅ TIL SJÆLESORG PÅ NETTET

Skype og videochat

Har du lyst til at tale med en præst uden at udsætte dig for en risiko ved at mødes fysisk, kan du også bruge en videochat-tjeneste, som eksempelvis Skype. Hvis du ikke har prøvet det før, kræver det muligvis lidt hjælp at få op at køre, men det vil der helt sikkert være nogle i kirken eller menighedsrådet, der kan hjælpe dig med, hvis du ringer eller sender dem en mail. Også præster rundt omkring i landet får lynkurser i Skype, først og fremmest for at kunne deltage i faglige møder internt, men også for at imødekomme andre behov for samtaler.

Har du Facebook kan du også prøve at forhøre dig om muligheden for at bruge Messenger-funktionen til en videosamtale.

Aftal et besøg

Er du ikke i den særligt udsatte gruppe, kan du stadigvæk helt uproblematisk aftale et gammeldags besøg med præsten. 

FIND KONTAKTOPLYSNINGER TIL DIT SOGN HER

Radiogudstjeneste

De næste tre søndage sender DR live fra en særgudstjeneste i Københavns Domkirke, som er lukket for offentligheden. Det er fra kl. 10.00 på radiokanalen P1.

Få folkekirkens nyhedsbreve

Du kan også følge med i alt, hvad der sker i folkekirken i de forskellige nyhedsbreve. Du kan enten abonnere på dit stifts nyhedsbrev for at modtage informationer om regionale nyheder og tiltag eller på folkekirken.dk’s nyhedsbrev for at få det landsdækkende overblik. Der vil blive sendt nyhedsbreve ud hver gang, der er nyt om situationen i folkekirken.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV HER

Følg din lokale kirke på sociale medier

Der er meget stor forskel på, hvor meget energi – og hvor mange ressourcer – der er afsat til at passe de sociale medier på sogneplan. Men i den kommende tid vil flere lokale kirker begynde at bruge de digitale kanaler til at nå ud til menigheden, eksempelvis via små videoandagter eller prædikener. Så følg din lokale kirke, og sig til dem, hvad I ønsker. Det vil de fleste kun sætte pris på.