Projekt Synlig Kirke | Tibirke og Vejby Sogne

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Projekt Synlig Kirke

Projekt Synlig Kirke
Udgivet fre d. 12. mar 2021, kl. 09:39
Nyheder

I februar måned er der blevet tyndet ud og fældet flere træer på både kirkegård, Præstens mark og på skråningen ned mod gårdspladsen foran Præstegården.
Det er gjort for at vores smukke kirke kunne blive mere synlig, når man nærmer sig ad Kirkebakken og ad P.C. Skovgaards vej.

Der skal derfor plantes noget nyt og det vil ske med udgangspunkt i nedenstående plan/tegning.

De træer som plantes på ”Præstens mark” (markeret med orange) vil være 4-5 meter høje. Det er træer af arterne: dobbeltblomstrende fuglekirsebær, majtræ, småbladet lind og stilk-eg. Hvordan de præcist bliver placeret kommer til at afhænge lidt af de nuværende træer. Planen er at de nyplantede træer med tiden skal erstatte de tre klynger træer som er markeret med grå.

De mørkeblå markeringer er eksisterende enkeltstående træer. Nogle af dem er blevet beskåret for at få pænere udtryk og luft i kronen.

På Præstens mark er der også planer om at lade noget af græsset ligge uslået (markeret med mørkegrønt) for at få mere biodiversitet. Desuden vil der bliver stillet 10 træstubbe til at sidde på. De er markeret med brun farve. Det er ikke afklaret helt hvor meget af Præstens Mark, der skal klippes og hvor meget der skal ligge uslået.

Ved den nordlige gavl af Sognegården vil der blive plantet 3 Korea-korneller. De bliver 4-6 meter høje. De har smukke hvide blomster i maj-juni og frugter som kan bruges til marmelade.

På skråningen mellem gårdspladsen og kirken skal der plantes 24 paradisæbletræer (tre forskellige sorter). De er markeret med gult. De plantes i 6 grupper af 3. Desuden sættes der en række med 6 stk. langs kanten af stendiget. Under grupperne sættes der buske af følgende sorter: aronia, fjeldribs og butbladet liguster. Det er sorter som fuglene er glade for.

Når der er valgt paradisæbler er det også af hensyn til fuglelivet. Paradisæbletræer holder frugterne lang tid på grenene, så de ikke ligger og rådner på jorden som alm. æbler ville gøre.

På skråningen skal der de næste 3 år også sættes en større mængde pinseliljeløg.

Menighedsrådets intension er at få plantet træer og buske som kan give liv til insekter og fugle og stå smukke både i blomstringstiden og med efterårsløvet.

Projekt synlig kirke.png