Påskeudstilling i Vejby kirke | Tibirke og Vejby Sogne

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Påskeudstilling i Vejby kirke

Påskeudstilling i Vejby kirke
Udgivet af Kirsten Mousten, tor d. 18. mar 2021, kl. 11:32
Nyheder

Påskeudstilling med fokus på Langfredag

Via Dolorosa - Station 7 - Marie Klust

Vi har i Vejby kirke fået en særlig mulighed for at få en lille udstilling i den kommende tid, nemlig fra på søndag og hen over påskens dage. Billederne har særlig fokus på Langfredag. 
Marie Klust har skildret de såkaldte 14 stationer / Via Dolorosa som er Langfredagens tema i både Vejby og Tibirke kirker. (Læs mere herom i kirkebladet).

Pga. coronarestriktionerne er det desværre ikke muligt at afholde fernisering og møde Marie Klust, men der vil ligge foldere i begge kirker. 

ÅBNINGSTIDER:
Vejby kirke er åben man - tors 7-15 og fre 7-13.
Og selvfølgelig til gudstjenesterne, hvor det er muligt at besigtige værkerne, under hensyntagen til coronarestriktionerne om afstand, mundbind og håndhygiejne.

Udstilling senere i Sognegården
Vi arbejder  hen mod en større udstilling af Marie Klust i Sognegården, når rammerne tillader det. 
Så vel mødt
På præster og Menighedsråds vegne
Jeanne von Benzon
Sognepræst 

Marie Klust skriver om sig selv.
Jeg er malerkunstner og fokuserer en del på religiøse emner. Har udstillet i forskellige kirker (f.eks. Vejlø, Birkebjerg, Skt. Jørgens, Løgumkloster, Enghøj i Randers). Sognegården i Vejlø er udsmykket med mine 14 malerier Via Dolorosa stationer, efter inspiration fra Via Dolorosa i Jerusalem, doneret af sognebarnet Lillian Mortensen. Den vækker en stor interesse hos menigheden og den daværende præst Helle Poulsen har anvendt den til konfirmandundervisning, hvor f.eks. konfirmanderne langfredag skulle forkynde evangeliet og herved historien knyttet til hvert billede.

Dette gav mig yderligere inspiration til at male en ny Via Dolorosa - denne gang inspireret både af Jerusalem og en korsvej ved en valfartskirke i mit hjemmeland Tjekkiet. Det ikke kun skildring af bibelhistorien. Jeg vil herved fremhæve nogle af de værdiger, som man oplever ved gennemgangen af Jesus lidelsesvej, og som bør bevidstgøres i denne svære tid, som vi står i på nuværende tidspunkt. Det handler især om hjælpsomhed, at tage imod, forståelse, kærlighed, respekt, deltagelse, at ofre, magtmisbrug, fordømmelse, mening med lidelsen/krisen, uretfærdighed, troen på noget, som er mere end en selv, tvivl på troen, tiltro, familiebånd, refleksion over sit liv, styrke, overvindelse af barrierer, indre ro, nærhed, sejr, lys forud, ...

Via Dolorosa - Station 8 - Marie Klust