Bibel Halvmaraton | Tibirke og Vejby Sogne

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Bibel Halvmaraton

Dato
Tirsdag d. 7. marts 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Sognegården, Kirkebakken 4, 3210 Vejby
Medvirkende
Ulrik Pilemand
Pris
Gratis

Bibel Halv Maraton

Bibelen er en helt speciel bog. Verdens mest oversatte bog og mest læste bog. Den har talt og taler til mennesker hver dag og har sine fortællinger om Gud og mennesker og deres fælles historie.

Bibelen rummer så mange typer tekster. Du kan finde livshistorier om f.eks. Samson eller David. Du kan finde visdomslitteratur der fortæller at du skal gå til myren for at blive vis. Eller Apokalyptiske fortællinger om verdens sidste tider og det nye Jerusalem. Du kan læse lovtekster, der siger at livet er helligt og at du ikke må slå ihjel. Du kan blive bedre til at skrive breve ved at lære af Paulus, som skrev til de nye menigheder af Kristustroende. Og ikke mindst er der jo fortællingerne om Jesus, masser af poesi, sanselig kærlighed og profeter.

Bibelen rummer også tekster til trøst og håb når vi bliver ramt af meningsløshed og sorg. I det hele taget er der mange steder hvor vi kan sætte os ind i de personers liv og handlinger som Bibelen er så fuld af.

Vi taler om et forløb der vil strække sig over 60 uger altså mere end et år. Men lad dig ikke afskrække, for læseplanen er delt op i overskuelige bidder. Find Læseplanen her.


Vi får ikke læst hele Bibelen, derfor hedder det en HALV-maraton. Noget i Det Gamle Testamente er udeladt, mens vi derimod læser hele det Nye Testamente.

Man kan komme de aftner man kan og der er ingen forhåndstilmelding. Der vil være en læseplan og på den måde bliver der givet lektier for, således at vi fra gang til gang har udvalgte tekster vi læser som forberedelse og taler om. Vi præster vil så efter bedste evne svare på de spørgsmål der måtte være og lede en samtale om hvad disse tekster siger.

Studiekredsen er for alle
Denne studiekreds er både for nybegynderen og for den garvede læser. For konfirmandforældre og for voksendøbte og alle andre med lidt nysgerrighed på vores tro og hvilket grundlag Biblen giver vores kristendom.

Hvis du ikke har en Bibel er du velkommen til at låne én hos os præster.

Med forventningens glæde
Jeanne von Benzon og Ulrik Pilemand