AFLYST - Ave Maria i Kunst & Musik - koncert og billedforedrag | Tibirke og Vejby Sogne
×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 29. marts 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Ave Maria i Kunst & Musik 

Vejby kirke og Sognegård d. 29. marts kl. 19

Sang: Anna Jonsson • Klaver: Kim Eriksen • Kunst: Mette Berndsen

Maria, Jesu mor, er et af den vestlige kunsthistories mest yndede motiver. Faktisk kun overgået af Jesus. De fleste af de kendte klassiske komponister har skrevet Ave Maria-satser. To af de mest populære er Ave Maria af Schubert og af Bach/Gounod; sange som man ofte hører både til koncerter og til bryllupper og begravelser. 

I vores musikalske foredrag kigger vi nærmere på Maria - mere præcist på bebudelsen i kunst og musik. Hvordan genkender vi bebudelsen i kunsten, og hvordan har motivet ændret sig gennem tiden? 

Foruden de to allerede nævnte musikstykker, hører vi andre mindre kendte Maria-satser, og vi hører om, hvad der kendetegner en  "Ave Maria” sang.

Arrangementet varer i 2 timer. Vi begynder i kirken med musik. Efter en kort pause  fortsætter vi med et billedforedrag i Sognegården i Vejby. 

Kim Eriksen er organist i Esbønderup og Villingerød kirker. Anna Jonsson underviser i babysalmesang i Vejby kirke og er kirkesanger i Esbønderup og Villingerød kirker. Mette Berndsen er daglig leder af skoletjenesten i Frederiksværk provsti.

AFLYST - Ave Maria i Kunst & Musik - koncert og billedforedrag
Pris
Grat