Novemberfestival - Koncert | Tibirke og Vejby Sogne
×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 22. november 2020, Kl. 16:00 til kl. 18:00

Som en erstatning for den populære festival "Sommerkoncerter i Nordsjælland", der som bekendt måtte aflyses i år p.g.a. corona-situationen, afholdes der en række koncerter i kirkerne i Gribskov kommune i løbet af november måned. I Vejby kirke byder vi på to koncerter.

Søndag d. 22. november 2020 kl. 16.00

Vi skal her høre tidl. Domorganist ved Roskilde Domkirke, Finn Ewald, spille et af J.S. Bachs største orgelværker “Clavierübung Dritter Theil" fra 1740, hvor hvor man fejrede reformationsjubilæum i Tyskland. Værket består af 27 større og mindre satser, som alle refererer til teologi og liturgi, som den udfoldede sig efter reformationen.

Bach bearbejder 7 af de vigtigste liturgiske salmer i dette værk. Værket er fuld af talsymbolik og viser Bach i sin mangfoldighed af forskellig udtryksform og kompositorisk teknik. Værket er også et udtryk for på hvor højt et niveau, Bach drev orgelspillet til.

Der findes nok næppe et orgelværk i historien, der knytter sig så tæt til det kristne trosfundament som Clavierübug Dritter Theil.

Koncerten afvikles med en pause midtvejs på grund af programmets længde. Der bliver udleveret et detaljeret program til alle, så man kan følge med i de enkelte satsers karakter og anliggende.

Om Finn Evald:
Finn Evald har bl.a. været organist og kantor ved Roskilde Domkirke i 32 år, hvor han har dannet domkirkens drengekor. Han er desuden lærer ved Sjællands Kirkemusikskole.

Finn Evald er uddannet ved Det Kgl. danske Musikkonservatorium med debutkoncert in 1976. Han har haft længerevarende studieophold i Paris og Cambridge.

Han har gennem årene haft en omfattende koncertvirksomhed, og har også indspillet adskillige CD'ere. Finn Evald også skrevet en lang række kor- og orgelværker.

TiLMELDING

P.g.a. de fortsatte coronarestriktioner vil der højst være plads til 45 pers.i kirken, og der er derfor tilmelding hos organist Mimi Birkelund: mimibirkelund@hotmail.com.

Novemberfestival - Koncert
Medvirkende
Orgelkoncert m. Finn Evald
Sted vejby kirke, Kirkebakken 6, 3210 Vejby
Pris
Gratis men med tilmelding